Dit wokgerecht brengt smaken samen die altijd een schot in de roos zijn. Kip en ananas zijn goede vrienden van elkaar. En ananas en spitskool ook. Vandaag geven we er een kleine Aziatische draai aan. Tip: gebruik verse ananas. Het vruchtvlees van verse ananas bakt gemakkelijker op dan de veel slappere schijven uit een blikje. Bovendien is verse ananas veel lekkerder.

Dit heb je nodig voor 2-3 personen

200-250 gram kipfilet of kippendijfilet
500 gram gesneden (spits)kool
150 gram rijst
150 gram verse ananasstukjes
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels ketjap manis
½ eetlepel citroensap
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels wokolie
2 eetlepels vloeibare margarine
half blikje tomatenblokjes
peper en zout

De tekst gaat hieronder verder.

Daar gaan we

* Snijd de kip in niet te kleine blokjes.
* Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
* Roer er de ketjap, citroensap en het gemberpoeder door en wat peper en zout naar smaak.
* Schep er de kipblokjes door en zet even apart op het aanrecht. Roer af en toe de kip om in de marinade.
* Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
* Verhit de wokolie in een wok en roerbak de witte kool ongeveer 5-6 minuten. Draai er wat peper en zout over.
* Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en bak op hoog vuur de kip bruin en gaar.
* Voeg de tomatenblokjes aan de kool toe en warm het geheel nog even goed door.
* Voeg de ananas aan de kip toe en laat op hoog vuur goed doorbakken.

Schik de kip met ananas, de kool met tomaatblokjes en de rijst op twee borden en bestrooi eventueel met wat gedroogde peterselie.